Danske Dueller
Foredrag: Danske dueller - 500 års fortællinger om ære, kampe og død
Menu: Grønsagssuppe med røget persilleolie og sprøde croutoner versus Gullashsuppe med creme fraiche og brød.
Disse drabelige hændelser ligger spredt ud gennem Danmarkshistorien - dueller om ære, som blev udkæmpet med kårde, sabel eller pistol. Men hvorfor risikerede tilsyneladende rationelle mænd liv og lemmer i dueller? Og hvad er en duel i det hele taget, og hvordan er den forskellig fra et almindeligt slagsmål mellem to personer? Disse spørgsmål, og mange andre, bliver besvaret, når Museet Sønderskov afholder foredrag om de danske dueller.
Gastronomisk duel
Aftenen indledes med en gastronomisk duel i de historiske omgivelser i Restaurant Herregårdskælderen. Her sættes vegetarisk mad op over for oksekødet, når der serveres grønsagssuppe med røget persilleolie og sprøde croutoner over for gullashsuppe med creme fraiche og brød. Til hver kuvert hører et glas vin, en øl eller sodavand.
Praktisk
Foredragsholder: Museumsinspektør og historiker Christian Ditlev Rasmussen.
Tid: Torsdag d. 7. november
17.30: Middag i Restaurant Herregårdskælderen
19.00: Foredrag i Sønderskovs Riddersal.
Pris: 195 kr. + gebyr, inkl. duel-menu og et glas vin el. øl i Restaurant Herregårdskælderen